Į turgų galima eiti kaip į šventę. Čia gyvos tradicijos, juokaujama, deramasi, puse ausies visada gali nugirsti kokį aktualiausią gandą ar jo interpetacijas.
Turgus yra klasika. Ir jo apšiurę kampai, ir aukščiausios kokybės produktai, kuriuos, ypač šeštadienį, iš viso Klaipėdos rajono atveža ūkininkai, gamintojai, augintojai.
Prekybos centre tokių skanių morkų ir obuolių nerasi.
Šiemet Gargždų turguje bandoma sukurti ir naujų tradicijų. Rengiama įspūdinga kalėdinė mugė, kuri nuo ryto iki vakaro turguje turėtų veikti dvi dienas iš eilės, prieš pat Kalėdas - gruodžio 17-18 dienomis. Į Gargždų turguje vyksiančią prieššventinę kalėdinę mugę iki gruodžio 6 d. registruotis kviečiami įvairūs amatininkai, kultūros paveldo atstovai, mezgėjai, kalėdinių žaisliukų ir puokščių gamintojai, maisto gamintojai. Įspūdingiausiai savo prekybos vietas pasipuošę mugės dalyviai bus apdovanoti už orginalumą, tautiškumą, geriausią prekybos vietos apipavidalinimą, geriausiai atskleistą kalėdinę temą.
Bandymas surengti Mamyčių turgelius, Rudens gėrybių mugę - taip pat pasiteisino.
Gargždų miesto turguje gali rasti beveik visko: ekologiškų, privačiuose ūkiuose užaugintų daržovių, vaisių, miško gėrybių, kultūros ir kulinarijos paveldo fondų produktų, žolelių, originalių saldumynų, namuose konservuotų daržovių. Mėsa, žuvis, šviežios lietuviškos daržovės, pieno gaminiai, pyragai ir saldumynai, riešutai ir džiovinti vaisiai, gėrimai ir kitos maisto prekės - išsirinkti yra iš ko.
Šeštadienį Gargždų turguje žvalgėmės kartu su fotografu Andrium Kundrotu. Įspūdžiai fotografijų galerijoje: